Навряд чи корупцію в Україні можна викорінити повністю - але як звести її до мінімуму? Як вивести на світло корупційні схеми?

Цю проблему у програмі «Суть подій» розглядає підприємець, політичний діяч, депутат Верховної Ради III скликання, лідер партії 5.10 Геннадій Балашов.

«Олігархат - це наслідок корупції, а її причина - присутність держави в економіці. До цього входить і ПДВ, і митні збори, і багато іншого. Всі олігархи побудували свій бізнес на державних підприємствах. Зараз у нас державних підприємств три з половиною тисячі, і вони практично всі збиткові, від «Укрзалізниці» до «Нафтогазу». Навіщо вони державі, на що вона сподівається? Що прийдуть нові управлінці, і все за помахом чарівної палички зміниться?», - запитує гість програми.

За його словами, багато мільярдерів сколотили свої статки на державній залізниці - на продаж їй мазуту, рейок, їх монтуванні та іншому подібному бізнесі. А це і є корупція.

«Державні підприємства нереально зробити беззбитковими. Адже вони, по суті, нічиї. А людина, у якої є реальний бізнес, приходить до директора підприємства - якому воно не належить, і йому все одно. Він каже директору: нумо укладімо договір, я тобі дам грошей. Навіщо директору відмовлятися? Порочна сама система призначення директорів», - резюмує Геннадій Балашов.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловив думку, що позиції Путіна у світі слабшають, і Крим з часом повернеться в Україну.

Також Балашов дав прогноз, згідно з яким населення України при збереженні нинішніх правил скоротиться до 25 мільйонів осіб.