У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» політик і громадський діяч Геннадій Балашов сказав, що Україна неодмінно поверне собі Донбас.

Політик впевнений, що ситуація із Кримом так чи інакше вирішиться на користь України. «Сподіваюся, без крові, але повернеться. А Росія не зможе проковтнути цей шматок, їй ніхто не дасть. Вона і з Кримом так буде мучитися», - міркує він.

Принагідно Балашов нагадує і про санкції на півострів, через які в РФ лише зростатимуть збитки. Тому він називає анексію Криму капканом, у який Росія сама себе завела. З Донбасом, підкреслює політик, ситуація інша.

Тим не менш, він не може не відзначити послаблення позицій та авторитету президента РФ у світі. «Побачили, що він беззубий», - каже гість програми про Володимира Путіна. На його думку, вся ця ситуація із телефонними розмовами та ймовірною зустріччю президентів США та РФ – не більше, аніж тактична метушня.

Балашов пояснює, що зараз ситуація на міжнародній арені змінюється: позиції Росії слабнуть, а ЄС – посилюються, також зростає тиск США і політична потужність України. «Зараз наші військові краще розмовляють англійською, ніж англійці. Непогано все розвивається в плані для України як європейської країни», - стверджує він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами політика, українці готують свою державу для міжнародних корпорацій. Тим не менш, він і попереджає про певні наслідки європейського вибору України, до яких потрібно бути готовими. Зокрема, Балашов каже про кількаразове зростання тарифів, жорсткі збори на митниці, платну медицину та освіту. «Всі ось ці принади – це європейський спосіб життя, на який у вас повинні бути гроші», - пояснює він. Експерт підкреслює, що такий спосіб життя вимагає і відповідного рівня доходів, як мінімум 2 тисячі доларів щомісяця.

Нагадуємо, Балашов заявив, що Володимир Зеленський стане президентом вдруге.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Толкачов високо оцінив допомогу українців армії.