ФОПам потрібно ставати розумнішими, мудрішими і мати жорсткі аргументи для того, щоб спілкуватися з державою. Про це розповіла експерт з економічних питань Юлія Глушко журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«ФОПи будуть жити, ми їм не дамо померти і будемо їм допомагати всіляко, але і ФОПам самим потрібно змінюватися. Не можна міркувати про те, як було раніше, адже у 2010 році не було «Розетки» і інтернет торгівлі, не можна накладати штамп того буття на те, що у нас є сьогодні. Відповідно ми повинні розуміти самі, що не може три однакові точки нижньої білизни на ринку «Деміївський» однаково торгувати», - сказала вона.

Глушко повідомила, що люди стали приділяти більше часу аналізу, наскільки вони готові купити щось зайве, великих доходів зараз немає карантин зупинив накопичення. Карантин, вважає вона, дав людям можливість переглянути свої потреби.

«На жаль, наш уряд хоче показати, що він кращий за всіх і він буде затискати правові гайки, як ми з вами пам'ятаємо у 2020 році, коли були баталії з приводу РРО. Але, з іншого боку, як державі повірити вам, що у вас саме такий дохід, що вам не потрібен касовий апарат. Якщо у вас нова машина і ви міняєте айфони, то держава не вірить тому, що ви показуєте в декларації», - сказала вона.

Глушко сказала, що держава не може приходити і контролювати кожний ваш продаж, не вистачить інспекторів. Тому держава вирішила ввести РРО, але у держави є момент безвідповідальності, вважає вона, тому що це РРО, який вони помістили в кабінет платника, майже не працює.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«А кожне оновлення цього кабінету коштує мільйони гривень і робить його один монополіст, тому як можна змушувати людей працювати в рамках, а самим за ці рамки виходити», - резюмувала вона.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що на українців чекає підвищення пенсій в липні.

Також раніше Загородній розповідав, що вільні ринки землі взагалі - це абстракція, вільного ринку землі в світі не існує.