Як в Україні проходить психологічна реабілітація ветеранів Донбасу? Про це в програмі «Романенко. Бесіди» розповідає психолог і учасник бойових дій Олександр Алієв.

«Те, що відбувається з ветеранами - цілком нормально. Для мене самого дуже важливою виявилася поїздка в США. До цього мені здавалося, що у нас в цій області все погано, а ось поїду, навчуся в американців, повернуся - і почну тут перевертати гори. Але в США я вивчив досвід роботи з тамтешніми ветеранами, і побачив, що там ті ж проблеми, що і в Україні. Я бачив величезний медичний центр з купою послуг, і питав: який відсоток ветеранів звертається? Виявилося, що з десяти осіб до цього центру доходять від двох до чотирьох. Причина - низький рівень довіри та бюрократизація процесів. Тобто проблема з реабілітацією ветеранів - не українська, а загальносвітова», - говорить експерт.

Після цього, за його словами, він заспокоївся і почав працювати більш виважено, зрозумівши, що процеси, які відбуваються в Україні, нормальні.

«Питання в тому, наскільки ми готові відповідати на ці виклики. Війна йде вже сім років, але щодо психологічної допомоги у мене тільки зараз з'явилася надія на те, що щось зміниться. Я познайомився з керівництвом Міністерства у справах ветеранів і переконався, що у цих людей - адекватне і сучасне бачення ситуації», - резюмує Олександр Алієв.

Раніше Знай.ua повідомляв про українського бійця, який втратив на Донбасі зір і ногу, але надає психологічну допомогу іншим ветеранам.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також розповідалося про нового міністра у справах ветеранів.