Головний редактор аналітичного видання “Хвиля” Юрій Романенко в ефірі програми "Що далі" з Катериною Павловою на каналі "Знай24" розповів, що Україна не розуміє порядок денний Європи, що для неї Росія - це постачальник сировини.

"Росія для Європи - це постачальник величезної кількості сировини. Перш за все, енергетичної: газу і нафти. Для Штатів, і для Європи теж, тією чи іншою мірою, це можливість грати в сфері безпеки в важливих регіонах, з точки зору їхніх інтересів. І, відповідно, Росія може певні функції вирішувати. З приводу цих функцій потрібно домовлятися", - сказав Юрій Романенко.

Він зазначив, що якщо є конфлікт інтересів, то потрібно знімати його з порядку денного, щоб всі могли вирішити свої проблеми.

"Коли Україна не розуміє цю повістку і просто як заводний якийсь барабанщик теревенить, ось був Порошенко: “Форпост, демократія, захищаємо Європу” - нічого ми не захищаємо. Ми самі себе захистити не можемо", - додав Романенко.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розповів, як вирішити конфлікт з РФ: "Не їхати на танку, а домовлятися".

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Романенко заявив, що Мінські угоди дуже вигідні Росії.