З якою метою була створена єдина структура профілактики економічних злочинів? Це питання у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розглядає перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України, член Української Ради бізнесу Михайло Непран.

«В ідеалі ця структура повинна не карати за економічні злочини, а запобігати їм. Розмови про її створення йшли ще з часів пізнього Кучми. Дотепер боротьба з економічними злочинами була розосереджена по різних відомствах. Якщо бізнес - це дійна корова, то замість однієї доярки її оточував цілий натовп. Я, звичайно, не назву Україну поліцейською державою, але з точки зору бізнесу у нас зберігся такий пережиток радянських часів, як УБЕЗ - колишній ВБРСВ. І як це відомство в СРСР полювало за «цеховиками», так воно і продовжило полювати за бізнесменами», - розповідає гість програми.

За його словами, в очах таких людей всякий, хто займається бізнесом, за визначенням злочинець, за яким потрібно стежити, а ще краще - роздягнути та роззути, як лоха.

«У силових структурах до бізнесмена відносяться так: нехай він обросте жирком, а після ми на нього наїдемо. Поки з нього взяти нічого. Так що ідея зламати все це і створити одну структуру вже давно витала в повітрі. Зробити це обіцяв кожен новий президент, починаючи з Ющенка. Навіть розглядався проєкт відповідного закону, але далі цього справа не пішла», - каже Михайло Непран.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявляв, що фахівці Торгово-промислової палати готові допомагати депутатам в роботі над законопроєктами.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також повідомлялося, що Непран балотувався до Верховної Ради за списком «Громадянської позиції»