Чи принесе новий уряд Ізраїлю зміни на Близькому Сході і що від цього уряду чекати Україні? На такі питання постарався відповісти політолог Руслан Бізяєв журналістці Любові Завальнюк в студії Руслана Бізяєва на проєкті «Розвилка» на YouTube.

«На Близькому Сході змінам бути, тому що новий прем'єр Ізраїлю Нафталі Беннет вважається більш правим, ніж Беньямін Нетаньягу, проте тип коаліції, який вони сформували, говорить мені про те, що швидше за все уряд Беннета буде пробувати знайти нові точки балансу. Однією з яких може стати адміністрація Байдена», - сказав він.

Бізяєв повідомив, що Байден одним з перших подзвонив Нафталі Беннет і привітав його з формуванням уряду. При цьому, вважає він, відразу постає питання, а що робити з угодою Авраама, яка є чисто економічною угодою. І відразу за цим, упевнений він, піднімуться безліч інших питань.

«А саме, що робити з Палестинською автономією, з Голландськими висотами і що робити з Іраном? На останньому саміті НАТО було чітко визначено два вороги - Китай і Росія, а як же Іран? Що стосується відносин України з Ізраїлем, цей уряд буде при владі до наступних виборів, а в Ізраїлі вибори відбуваються частіше, ніж в Києві йде дощ», - розповів він.

Бізяєв вважає, що саме тому уряд Ізраїлю не встигне навіть сформувати якусь нову концепцію українсько-ізраїльських відносин.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Ця повістка буде в другому пріоритеті, якщо не в третьому», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що Путін - це людина, яка говорить досить рідко і досить коротко.

Також раніше Бізяєв розповідав, наскільки подорожчає газ в Україні.