Як ми будемо жити в зв'язку з останніми подіями на світовій геополітичній арені? З цього запитання розпочалася розмова у програмі «Культ особистості» політолога Руслана Бізяева з філософом, директором Національного інституту стратегічних досліджень Андрієм Єрмолаєвим.

«Ми будемо жити всі, але по-різному, - відповідає він. – На останньому тижні ми були свідками цілої серії самітів, переговорів, заяв. Ми постійно в цьому інформаційному потоці вишукували себе: «А про нас ще пам'ятають? А про нас не забули?». Багато політиків раділи почутій фразі, що і ми там присутні, хоча б незримо. Але при цьому масштаб і контекст того, що відбувається, в якому відбивається історія кількох десятиліть, залишився за кадром».

Нам дуже важливо все-таки бути сучасниками, каже Єрмолаєв.

«Це той, хто занурений у свій час, розуміє свій час, і живе цим часом, а не старими стереотипами або ілюзіями, які тебе відривають від цього справжнього буття. Дійсно, зараз ми на своїй шкурі переживаємо той перехід, який років десять тому прогнозували. Американське століття завершується на наших очах. Ми входимо в реальний світ третьої глобалізації», - зазначає він.

Перші два світи нам начебто відомі за підручниками і нашому недавньому минулому.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Особливість цих двох глобалізацій у тому, що світ став пов'язаний промислово, економічно, соціально. Виник світ постійних міграційних потоків. Зараз ми бачимо тільки перші контури нового світу, який розгортається дуже динамічно», - робить висновок філософ.

Нагадаємо, Єрмолаєв пояснив, що через негативний досвід майбутні події в Україні будуть гіршими, аніж Майдан.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Єрмолаєв розповів, якими будуть сучасні протести.