Народний артист України, поет-пісняр, драматург, сценарист Юрій Рибчинський розповідає про те, що, на його думку, об’єднує українців. Бесіда відбулася під час програми Євгена Рибчинського «10 розмов з батьком» і стосувалася мовного питання, української мови та культури.

«Перше, що об’єднує – це держава, що ми не анклав якийсь, не республіка, яка входить в іншу державу. Ми не в країні, а ми – країна. Потім, звичайно, багатьох об’єднує спільна історія. Як не дивно, спільні цвинтарі, де лежать поруч люди різних національностей», - каже Юрій Рибчинський.

Як поет-пісняр він, звичайно, відвів особливе місце пісенному мистецтву.

«Українців об’єднує, і об’єднувала завжди, а не давала змоги ворогам України знищити її історію, мову – це українська пісня, яка передавала не тільки почуття, а в думах передавала саму історію. Так що пісня – це теж дуже важливий фактор. Хотілося б, щоб усіх об’єднувала державна система, економічна й політична, яка б влаштовувала всіх, хто в Україні живе», - каже він.

Ведучий додає: щоб Україна була громадянським суспільством, де громадянам належить сама країна. Це і є демократія по суті. Гетьманщина і була повною демократією в сьогоднішньому розумінні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Я думаю, що не зовсім. Це не тому, що для мене Карл Маркс – це святиня, але тоді буле дуже розрізнене й розділене на класи суспільство. Була шляхта й інші громадяни. Оце, до речі, і збереглося й досі – розподілення на багатих людей і бідних. Багатих менше, вони все багатіють за рахунок бідніших. А хотілося б, щоб була справжня демократія. Коли багатшає країна, то стають багатими всі», - робить висновок Юрій Рибчинський.

Нагадаємо, Мова – це складне питання, яке не може бути вирішено указами, так ще й у короткий термін, - Рибчинський.

Як повідомляв Знай.ua, по-справжньому Україна зможе змінюватися, якщо брати не територію, а населення, коли моє покоління піде, - Герой України.