Дипломат, політолог-міжнародник Вадим Трюхан у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про останні тенденції світової геополітики.

Трюхан зазначає, що в світі почали зміщуватися полюси сили.

«Взяти вихід американців з Сирії… Насправді це шок, це величезна поразка. Взяти Афганістан… Причому президент Байден не змінив політику президента Трампа по відношенню до Афганістану. І ми вже бачимо, що там йде повзуча фактично окупація «талібами» Афганістану. Урядові війська, армія не справляються з тою потугою, яку несе в собі така дуже сильна, дуже монолітна сила «таліби», - каже експерт.

Він допускає, що в Афганістані дуже швидко зміниться влада, коли звідти вийдуть війська США та НАТО. Трюхан стверджує, що це буде величезною проблемою не тільки для регіону, але й для України.

«Китай досить тривалий час нарощував свій вплив по всьому світу. Відомі саміти Китай – Африка… Знаєте, це помпа. Китай працює системно вже десятиріччями. У Китаю найбільший товарообіг з африканським континентом, в порівнянні з Росією, Америкою чи Європою. Китай побудував першу військово-морську базу в Африці» - сказав дипломат.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, ці тенденції були вже давно, але в Україні тільки зараз усвідомили, що світ крутиться не тільки навколо нас.

«Треба до цього ставитися спокійно. В жодному випадку не піднімати руки вгору, в жодному випадку не закриватися як мушля. Треба навчитися використовувати ті можливості, які дають ті чи інші партнери. І в жодному разі не битися головою об двері там, де вони зачинені», - резюмував Трюхан.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, чого Зеленський зможе домогтися на зустрічі з Байденом.

Також Знай.uа повідомляв, що Кочевенко розповів, які події можуть вплинути на результат війни на Донбасі.