Дипломат і політолог-міжнародник Вадим Трюхан в ефірі програми "Що далі" з Русланом Бізяєвим на каналі "Знай24" розповів, що в Україні голосують не за політичні партії, а за проєкти.

“Проблема у нас в тому, що досі на виборах кандидатують не політичні партії в класичному розумінні, не якісь кластери, не ідеологічні, не програмні, а політичні проєкти. Як правило, один вощ. Навіть останні вибори — це ж була класика жанру. Люди голосували не за партію “Слуга народу”, а за Володимира Зеленського”, - сказав Вадим Трюхан.

Він зазначив, що у результаті були обрані люди у округах, які розчинились у парламенті, і про них нічого не чути. При цьому, вони набирали до 70% голосів.

“Я дуже сподіваюся, що такий експеримент, він стане каталізатором, коли наступні вибори вже будуть позначені більшою допитливістю громадян, більшою відповідальністю виборців. Що вони нарешті почнуть читати програми. Принаймні, короткі, які висять. І цікавитися в інтернеті, а що це за людина кандидує”, - додав дипломат.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що президентські вибори це завжди битва антирейтингів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Загородній зазначив, що залишається питання, за якою системою можуть проходити позачергові вибори.