Глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про ситуацію в сільських школах.

«Я в шоці, чесно кажучи. Я сьогодні щодня захищаю якусь школу чи бібліотеку, яку закривають. Ось у Черкаській області. Софіївка Черкаського району – 58 дітей… Хоч початкову школу збережіть! Ні, закривають, бо грошей немає. У Золотоніському районі школа в Шабельниках (11 класів) – дитина (отримала, - ред.) 200 балів по ЗНО! Кажуть, в сільській школі погано вчать. 200 балів дитина отримала по ЗНО в сільській школі! Чого ж її закривати, коли є можливість утримувати?», - обурився політик.

За його словами, голови ОТГ виписують собі премії та отримують по 100-200 тис. грн. У той же час Томенко зазначив, що премія по кінцю року може бути не більше 100% від зарплати, якщо чиновник успішно працював.

«А вам не вистачає 300 тис. грн, щоб школу утримувати? Друзі, ну майте совість!», - заявив він.

Політик зазначив, що ніде в світі у чиновників немає таких премій, як в Україні.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

«Перше, що я б зробив сьогодні, це повернувся б до статті 1 Конституції, де написано, що Україна – соціальна держава. А соціальна держава – це загальні приписи до всіх: чи ти президент, чи депутат, чи пенсіонер. Не може бути різниця між середньою пенсією і елітною пенсією 50 разів!», - резюмував Томенко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Томенко пояснив, як суспільство ставиться до деолігархізації.

Також Знай.uа повідомляв, що Томенко розповів, як ВР буде голосувати за закон про олігархів.