Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів, що значить саміт Путіна і Байдена для України. За його словами, війна в Україні не вплине на можливе членство в НАТО.

«Це не просто саміт. Це початок великого і тісного періоду. Байден сказав, що півроку почекаємо, наскільки ми зможемо конструктивно працювати, і наскільки Росія буде дотримуватися обіцянок», - зазначив Карасьов.

За словами експерта, цей саміт це лише елемент всього переговорного процесу, що обіцяє бути в липні, тому що ще мають відбутися зустрічі інших глав держав. Як зазначив політолог, не виключено, що може відбутися зустріч Путіна і Зеленського.

«Тоді ми отримаємо повну картину, тому очікувати, що цей саміт все вирішить – ні. Напередодні зустрічі прозвучали ключові меседжі з різних сторін. Прозвучали заяви Байдена напередодні зустрічі. У відповідь на питання журналіста він сказав, що Україна може отримати членство НАТО, незважаючи на територіальний конфлікт і агресію Росії», - підкреслив Карасьов.

Як зазначив експерт, якщо в Україні територіальний конфлікт буде посилюватися, то це ніяк не вплине на можливість вступу в НАТО. За його словами, такий конфлікт спеціально створювався, щоб країну не взяли в НАТО.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Байден сказав, що це не відіграє суттєвої ролі. Це важливий фактор, тому що це зіб'є такі міркування, що «давайте будемо постійно нагнітати військову активність на кордоні, тому що тоді Україну не приймуть в НАТО» – нічого подібного, а навпаки», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, для Знай.ua Карасьов розповів, до чого призвела критика Заходу від Зеленського.

Раніше на Знай.ua Карасьов заявив, що Захід завжди сильніше – у нього краще технології, більше грошей, більше можливостей для лобіювання.