Наскільки дії Володимира Зеленського на посаді президента України відповідають інтересам транснаціональних компаній? Це питання в програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розглядає політолог і політик Вадим Карасьов.

«Зеленський не підіграє транснаціоналам - це просто збіг інтересів. Буває й таке. Так, їм вигідно, щоб в Україні олігархи менше впливали на політику та економіку. В Україні преференції для олігархів - це вимушений захід, щоб створювати національний капітал. Відповідно, обмежується вплив зовнішніх гравців. Зараз зовнішні гравці з Росії обмежені в діях - все-таки йде війна. Залишаються західні гравці. Чим менше залишиться преференцій в українських бізнесменів і підприємств - тим більше можливостей буде у зовнішніх гравців зайти сюди», - вважає гість програми.

Він зазначає, що всі розмови про користь конкуренції не скасовують того факту, що конкуренція завжди веде до вигоди для сильних.

«Захід завжди сильніший - у нього кращі технології, більше грошей, більше можливостей для лобіювання. І створення в Україні монополій було багато в чому захисною мірою, щоб сюди відразу не хлинув потік західних капіталів. Захист українських олігархів - це захист слабких, хоча у порівнянні з рядовими українцями вони, звичайно, дуже сильні», - стверджує Вадим Карасьов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він пояснив, чому дрібні партії не здатні породити лідера.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також Карасьов розповів про те, якої шкоди умовний термін для Сергія Стерненка принесе Петру Порошенку.

https://www.youtube.com/watch?v=JlNMuVuQung&feature=youtu.be