Українська влада дала Стерненкові лише умовний термін, аби отримати в подальшому підтримку націоналістів. Так припустив політолог Вадим Карасьов в інтерв’ю Politeka Online.

На думку експерта, дати Стерненку умовний термін було розумно з боку влади, адже тепер він буквально під контролем. З іншого боку, каже він, у разі необхідності цю ситуацію завжди можна переграти і замість умовного терміну дати справжній.

«Стерненко в якійсь мірі повинен бути вдячний, що пішло не за жорстким сценарієм, а по більш-менш м'якому», - міркує Карасьов.

Він вважає, що умовний термін – це можливість і шанс подумати. В цьому контексті політолог навіть вживає словосполучення «випробувальний термін». Окрім цього, він трактує це рішення як певний сигнал всім молодим і націоналістично налаштованим, що вони можуть стати союзниками влади.

Також Карасьов вбачає в цій ситуації певний жест у бік Петра Порошенка та його прихильників: нейтралізувати їхню радикальність та звузити політику простір для маневрів. «Називайте це дружбою, але в політиці дружби немає: є попутники, є тактичні союзи», - каже він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Отже, політолог підсумовує, що влада не хоче наживати собі ворогів, а, навпаки, вирішила здобути підтримку націоналістів.

Нагадуємо, Карасьов розповів, як Порошенко «відбивається» від Зеленського.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Карасьов пояснив, як будуть поводити себе США в російсько-українському конфлікті.