Чи варто очікувати, що Сполучені Штати стануть на захист України? Свою думку щодо цього висловив український політолог і політик Вадим Карасьов у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«Ну, битися військовим шляхом не будуть», - зазначає гість програми. Тим не менш, він і не розраховує, що РФ вдасться до повномасштабних військових дій, оскільки це навпаки віддалить її від України.

Окрім цього, Карасьов стверджує, що Росія і не дивиться на сучасну Україну як на якусь свою область, це можна сказати лише про історичну Україну. Зараз же, переконаний він, варто говорити радше про зовнішнє управління США.

Водночас політик зазначає, що не йдеться про якусь здачу України американцями. Він пояснює, що США повинні розуміти межі своїх можливостей, а тому вони й обмежують свою присутність на різних гарячих точках. Так само, каже Карасьов, буде і з Україною.

«Американці по відношенню до України вважають так: чого вони повинні багато речей робити, коли ми самі не можемо їх зробити?», - запитує політолог. На його думку, Україна мала би показати і внутрішню потужну роботу.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Також Карасьов підкреслює, що міжнародна спільнота і США зокрема розглядають війну на Донбасі як регіональний конфлікт, а не світовий. Саме тому, пояснює він, свого часу президент Обама доручив розбиратися із ним навіть не ЄС, оскільки Україна – не член ЄС, а окремо Німеччині та Франції.

Так, додає політик, виник Нормандський формат і Сполучені Штати в ньому як такої участі не брали. «Тобто вони як би виступали адвокатом або захисником, або страховиком України», - стверджує Карасьов. На його думку, присутність Америки була рівно такою, аби справа не вирішувалася лише на користь Росії.

Нагадуємо, Карасьов розповів, чому США не зможуть керувати світом.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига пояснив, чому зустрічі Зеленського і Путіна не буде.