Український політолог і політик Вадим Карасьов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чому США не зможуть керувати світом.

«Треба провести інвентаризацію геополітичної спадщини попередньої епохи. Тому що сьогодні немає жодної країни, яка могла б керувати всім світом. Навіть якби американці захотіли сьогодні залишатися таким глобальним поліцейським, гегемоном, лідером... Не вистачить сил», - говорить експерт.

За його словами, політика Дональда Трампа і Джо Байдена в чомусь схожі, незважаючи на внутрішню боротьбу під час президентської кампанії.

«Американці виводять війська з Афганістану, вони не можуть вже моделювати успішно конфлікти на Близькому Сході, тут проблема США – Ізраїль... Вони вже не можуть бути і на пострадянському просторі ключовою країною. Тому Америка повинна теж провести ось цю ревізію, інвентаризувати можливості свої, ресурси свої, взагалі в усьому світі... Це стосується і Росії теж, з іншого боку. Ну або, по-друге, зрозуміти взагалі межі геополітичних амбіцій великим державам», - сказав Карасьов.

Він зазначив, що багато хто намагається зірвати зустріч Байдена і Путіна.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

«Поляки ось своїми заявами, що Росія «ненормальна країна»... Ну як же з ненормальною країною зустрічатися? Ердоган запланував 16 червня візит в Шушу – це Азербайджан, Нагірний Карабах. А навіщо це робити 16 червня? Можна зробити 17 або 18. Ну теж як би такі сигнали йдуть. Збиття блогера... Вважаю, що Лукашенко збив блогера. Літак-то, слава Богу, живий... Ніхто не збирався збивати літак, але блогера збили. Це теж в якійсь мірі...», - розповів політолог.

На його думку, зустріч Байдена і Путіна – це факт визнання того, що «Росія стала великою державою, військовою принаймні».

Раніше Знай.uа повідомляв, що Романенко заявив, що з Протасевича можуть вибивати свідчення, які потрібні Лукашенку.

Також Знай.uа повідомляв, що Золотарьов пояснив, чому літак з Протасевичем посадили в Мінську.