Журналіст, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, що буде з співзасновником Telegram-каналу NEXTA Романом Протасевичем, якого затримали в аеропорту Мінська.

«Я думаю, що буде якийсь показовий процес. Тому що Лукашенку потрібен цей процес для того, щоб залякати опозицію, для того, щоб розкрити якусь інфраструктуру опозиції медійну, показати, як вона фінансувалася і так далі...», - говорить експерт.

Романенко припускає, що Telegram-канал NEXTА, як і сам Протасевич, міг використовуватися «в темну» і фінансуватися російськими спецслужбами.

«Тобі надсилають гроші на якусь картку, на якийсь рахунок... З'являється можливість найняти необхідний стафф, при цьому в регіонах є інфраструктура, яку ти не контролюєш, ти не уявляєш навіть, хто ці люди, але ти контролюєш їх. І анонімно їм перекидаєш необхідні ось ці всі наративи... Я не думаю, що він (Протасевич, - ред.) там їм може щось розповісти про ГРУшників. Але я думаю, що з нього будуть вибивати ось ці свідчення, які потрібні Лукашенку», - сказав журналіст.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Він зазначив, що батько Протасевича працює в правоохоронних органах Білорусі, і займається психологічними операціями.

«Я не знаю, наскільки можна знайти якісь взаємозв'язки там... Тому що ми розуміємо, що син за батька не відповідає. Але це ще один дуже цікавий сюжет в цій історії може бути», - резюмував Романенко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Золотарьов пояснив, чому літак з Протасевичем посадили в Мінську.

Також Знай.uа повідомляв, що Ялі розповів про провальну програму з видобутку газу в Україні.