Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів про провальну програмі з видобутку газу в Україні. За словами політолога, ця програма могла б врятувати Україну від наслідків добудови Північного потоку-2.

«Американська адміністрація Байдена не збирається вводити нові санкції проти Північного потоку-2 і глави керуючої будівництвом компанії «AG» Варніга, який, якщо подивитися його біографію, є давнім другом Путіна і його кума, а також він був агентом східно-німецької розвідки «Штазі»», - зазначив Ялі.

За словами експерта, скасування санкцій завдасть фатальний удар по газотранспортній системі України і по її енергетичній безпеці. На думку експерта, ми в цьому винні самі.

«Як відомо, у нас було цілих 5 років, щоб позбутися повністю залежності від російського газу, який ми продовжуємо купувати тільки через фірми «прокладки», через величезного газового гіганта – Словаччину. На жаль, ця програма по збільшенню видобутку газу була повністю провальна», - підкреслив Ялі.

Як зазначив експерт, програма зі збільшення видобутку газу для того, щоб поступово відмовитися від російського, провалилася. За словами Ялі, ця програма була затверджена ще в 2016 році урядом Гройсмана, завдання якої була збільшити видобуток газу державними компаніями від 14,5 млрд кубів до 20 млрд кубів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«У 2020 році ми закінчили показником, я маю на увазі Укргазвидобування, в 14,15 млрд куб газу, що було на 5% менше, ніж в 2019 році. Відповідальним за це був екс-глава Нафтогазу Коболєв, а Наглядова рада повинна була контролювати виконання цієї програми, а замість цього писала звіти як все прекрасно», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Ялі, що США не будуть протидіяти добудові Північного потоку-2.

Раніше на Знай.ua Ялі заявив, що Зеленський зайшов з козирів в політиці з Росією.