Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів, до чого призвела критика Заходу від Зеленського. За словами експерта, слова Зеленського в нещодавніх інтерв'ю змусили Захід відреагувати і звернути увагу на Україну.

«Підвищена активність відчайдушної сміливості, що в дипломатії і в зовнішній політиці не вітається, команди Зеленського пов'язана з підготовкою саміту Байден-Путін і з тим, що Північний потік-2 буде добудований, і американці відмовилися від того, щоб заблокувати добудовування», - зазначив Карасьов.

За словами експерта, Україні треба було проявляти активність, і звідси пішов ряд неоднозначних заяв Зеленського в інтерв'ю американським і німецьким виданням, де він висловив докори на адресу Західних партнерів і НАТО.

«Зеленський чітко заявив, що це (Північний потік-2, - ред.) може стати геополітичною поразкою Байдена, і що цей проєкт не має відношення до комерційних інтересів Німеччини і Росії. Тобто на межі фолу діяв Зеленський. Але щось вдалося, тому що Байден був змушений зробити дзвінок Зеленському», - підкреслив експерт.

Як зазначив Карасьов, своїми діями Зеленський змусив Байдена особисто запевнити його в тому, що на зустрічі Байдена з Путіним буде обговорюватися питання України з урахуванням інтересів і побажань української сторони.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Можуть сказати, що Байден зробив цей дзвінок, щоб засвідчити дипломатичний етикет і заспокоїти українську сторону. Але, мені здається, не тільки в цьому важливість дзвінка. Треба враховувати особливості американської політичної системи – там є Конгрес, в якому є проукраїнський зовнішньополітичний консенсус. Конгрес досить серйозно впливає на зовнішню політику США», - зазначив Карасьов.

Нагадаємо, для Знай.ua Карасьов розповів, як Порошенко «відбивається» від Зеленського.

Раніше на Знай.ua Карасьов заявив, що Захід завжди сильніше – у нього краще технології, більше грошей, більше можливостей для лобіювання.

https://www.youtube.com/watch?v=IcWdhswkc3g&feature=youtu.be