Генерал-майор Збройних сил України запасу Сергій Кривонос у інтерв’ю “Українському тижню” розповів, хто має входити до територіальної оборони.

Сергій Кривонос розповів, що територіальна оборона має комплектуватися із добровольців.

“Це добровольці, які пройшли перевірку, заключили контракт, і які проживають у тій місцевості, де будуть проходити службу. Це якраз служба вихідного дня, назвемо це так. Коли люди з понеділка по п’ятницю займаються власною кар’єрою, власним розвитком, а за рахунок суботи і неділі, і то не всіх днів, проходять підготовку в місцях підготовки підрозділів територіальної оборони. І будь-які громадяни якраз можуть прийти до нас і, якщо вони відповідають тим вимогам і по здоров’ю, і по перевірці (тому що ми розуміємо, що моменти 5 колони можуть бути завжди) — будь-які громадяни можуть нарощувати свої оборонні спроможності за рахунок власного часу”, - сказав Кривонос.

Він зазначив, що навіть студенти можуть вступити до університету і на першому курсі у вихідні ходити на заняття.

“По закінченню інституту так само отримати професію військового. Ми пропонуємо зарахувати і прирівняти службу в територіальній обороні до строкової служби. Це значно дешевше. Це не робить психологічних травм, які зараз існують. Це дає значно більший ефект. Тому що наразі, на жаль, будемо констатувати, що строковики, які є в армії, в багатьох випадках використовуються як додаткова робоча сила. І бойовою підготовкою займаються, на жаль, дуже мало”, - додав Сергій Кривонос.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, тероборона: ветерани критикують законопроєкт Зеленського.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Білецький заявив, що в Україні історія з теробороною стоїть на місці.