Успіх країни визначається не стільки територією чи наявністю ресурсів, скільки її організованістю. Так вважає громадський діяч, підприємець, у минулому – голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. «Має бути збалансована і прогнозована регіональна політика в державі», - заявив він у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Але іноді вона залежить від людей, які її визначають. Тому й виникають певні сутички між ними та місцевим керівництвом. Сьогодні ситуація в країні нормалізувалася. Змінилися люди в Офісі Президента, які відповідають за регіональну політику. Конфлікти, які були в минулому році, є наслідком непродуманої, незбалансованої регіональної політики, коли постійно змінювалися правила гри. Це викликало невдоволення», - каже він.

Одним із фронтменів цього руху був черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, додає ведучий.

«Тоді це стосувалося коронавірусної інфекції. Було багато помилок. А зараз це стосується сфери енергетики, ЖКГ. Незабаром розпочнеться опалювальний сезон, в який ми теж можем увійти з проблемами. Ціна на газ зростає, борги покладаються на місцеві бюджети. Якщо уряд не вирішить це питання, то будуть серйозні проблеми. Потрібно збільшити фінансові можливості для місцевого самоврядування, щоб була можливість переварити ті повноваження, які додали. Це буде правильно, справедливо, і від цього виграє, в першу чергу, Президент і Україна загалом», - вважає Прокопенко.

Нагадаємо, те, що гроші осідають в ОТГ - це правильно, - Біркадзе

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Томенко розповів, як реагують територіальні громади на земельну реформу.