Депутат Антон Поляков у своєму блозі «Правки Полякова» розповів про підводні камені і проблемні моменти вступу України в НАТО і пояснив, чому від нас в цьому відношенні очікують відмови від Криму.

Він нагадав, що серед вимог до України для вступу в НАТО є боротьба з корупцією і проведення певних реформ, про що неодноразово заявляли лідери західних країн. При цьому, додає депутат, нещодавно президент України заявив, що наша країна зробила все для вступу в НАТО.

«О, так, реформи у нас знатні - як знищити країну в турборежимі! Корупція? Так, а кому вигідно з наших західних партнерів, щоб цієї корупції не було? Винні олігархи? Так не беріть від них конверти і не приймайте закони їм на догоду», - заявив Поляков.

При цьому політик акцентував увагу на цікавому моменті договору з НАТО, в якому передбачено, що договір про захист і підтримки з боку НАТО не поширюється на збройні сили, кораблі чи літальні апарати будь-якої зі сторін, які перебувають в межах цих територій, або в будь-якому іншому регіоні Європи, де на момент вступу в силу договору розміщені окупаційні війська будь-якої зі сторін.

Тобто, пояснює Поляков, в разі гіпотетичного прийняття України в НАТО 5 стаття договору може не поширюватися на територію ОРДЛО і Криму. Але, зазначає депутат, як сказав Байден в своїй відповіді, ситуація на Донбасі не перешкодить Україні вступити в НАТО.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

«А ось ескалація Криму - це вже інше питання. Києву потрібно закрити цей кейс і врегулювати конфлікт. Якщо вони не виконають цю вимогу, то НАТО буде загрожувати військове протистояння з Москвою, що фактично рівнозначно світовій війні. А значить, нам потрібно сказати собі, що Крим не наш і забути про нього заради вступу в НАТО? Ми готові на таку жертву? Путін далеко не дурень і саме тому так стратегічно розставив свої позиції», - говорить Поляков.

Політик вважає, що в цій ситуації питання не в слабкості держави, а в збільшенні ризику військових дій для Європи і США.

Як повідомляв Знай.ua, Таран заявив, що Навіть членство в НАТО може не врятувати Україну від російської агресії.

Раніше Вінницький заявив, що Україна - це країна-ієрархічній суспільства.