Народний депутат від «Слуги народу» Неллі Яковлєва у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповіла, чи відбудуться вибори в ОРДЛО найближчої осені.

«Згідно з 9 пунктом плану реалізації «Мінська» у нас закладено, що спочатку проходять вибори в ОРДЛО, потім ми відновлюємо контроль над кордоном», - каже нардеп.

У той же час вона нагадала, що згідно із 4 пунктом вибори в ОРДЛО проходять за українським законодавством.

«Це говорить про те, що так звані лідери або представники тих політичних партій можуть вільно приїжджати на підконтрольну територію України, їх вільно реєструє Центральна виборча комісія. Я, наприклад, як представник загальнонаціональної партії, можу поїхати туди без страху за своє життя і, відповідно, проводити там агітаційний процес. Якщо реалізувати так ці умови, то вже фактично мають бути відсутні КПВВ, вже повинен бути абсолютно інший рівень безпеки», - сказала Яковлєва.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

За її словами, вибори в ОРДЛО навряд чи відбудуться найближчої осені.

«На етапі нинішнього рівня безпеки ми не можемо говорити про те, що вибори можуть відбутися. Оскільки ми розуміємо, що на сьогоднішній момент я не можу поїхати на тимчасово окуповані території, члени Центральної виборчої комісії або територіальних виборчих комісій не можуть організувати процес проведення виборів відповідно до українського законодавства. Тому говорити про осінь... Це дуже передчасно», - стверджує політик.

Яковлєва зазначила, що в ОРДЛО готуються до нових політичних процесів.

«На тимчасово окупованих територіях зараз насправді люди, які брали в руки зброю і були учасниками активної фази військового протистояння, вже відходять від політичної діяльності або не займаються нею взагалі. Керівництво невизнаних республік активно готує нову молодіжну платформу, але вже з абсолютно іншою ідеологією, фактично з ідеологією «русского мира». І коли ці вибори відбудуться... У будь-якому випадку на перший план вони висуватимуть якраз молодих людей, які не були активними учасниками збройних дій. І, відповідно, таким чином намагатимуться легітимізуватися», - резюмувала депутат.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, наскільки ймовірні перевибори президента.

Також Знай.uа повідомляв, що Чаплига пояснив, як відбувається поділ держави на прикладі людського організму.