Колишній голова Чернігівської ОДА, підприємець і громадський діяч Андрій Прокопенко вважає помилкою призупинення добросусідських стосунків України з Білоруссю. Про це він заявив у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Напруження у стосунках із Білоруссю є великою помилкою. Я розумію Сполучені Штати Америки, які вводять санкції проти Білорусі. Експорт США становить 16 мільйонів доларів. У Білорусь вони експортують на 500 мільйонів доларів – 0,03 відсотка. Україна експортує в Білорусь 2,7 відсотка свого експорту», - розповідає він.

Підприємець пояснює, що економічні втрати України від припинення дружніх стосунків із Білоруссю значно більші й болючіші, ніж для інших країн.

«Білорусь займає дев’яте місце серед усіх країн світу. На першому місці Китай, за ним Росія, Польща, Німеччина, Туреччина, Індія. Крім того, 35 відсотків українського дизелю – білоруський. Третина! Україна виробляє лише 15 відсотків дизельного палива. Відповідно, 85 відсотків – це імпорт: 35 відсотків Росія, 35 – Білорусь, 10 – країни Балтії, і ще щось морем привозять. І коли у нас іде посівна, використовується стовідсотково дизель!», - інформує Прокопенко.

Він переконаний: має бути єдиний координаційний центр, який би такі питання координував.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

«У нас іде посівна. Можна, ми посіємося – а потім, будь ласка, займайтеся цими питаннями! Я скажу по секрету, який всім відомий: багато підприємств Чернігівської області експортують свої товари в Росію через Білорусь. Вони транзитом перепаковуються і далі йдуть у Росію. Але ці підприємства утримують цілі райони! Ми говоримо про стратегічний розвиток України, що основна загроза – це демографія. І вони утримують громади: дають роботу, забезпечують розвиток и так далі. Якщо ці підприємства закриються завтра – люди поїдуть до Польщі або до Росії. Там не буде ні шкіл, ні доріг, нічого», - робить висновок Прокопенко.

Нагадаємо, Білорусь не прийматиме українські літаки, Лукашенко сказав вирішальне слово: "Закрили нам проліт".

Як повідомляв Знай.ua, В'язні знаходяться у владі мстивого і жорстокого Лукашенка - і Путіна, який любить грати в геополітичні ігри, - Чорновіл.