Наскільки важливу роль у долі України грає Великобританія? Ситуацію у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» коментує політолог Микола Спірідонов.

«Великобританія і США багато в чому пов'язані між собою, в тому числі й на міжнародній арені. Україні не варто в міжнародних питаннях повністю поділяти Лондон і Вашингтон. Якщо дозволити собі трохи конспірології, то можна навіть припустити, що якась частина американської допомоги йде через Британію. США завжди були тісно пов'язані з Західною Європою, так що російська пропаганда часто використовувала термін «країни колективного Заходу». Це, мабуть, перебільшення, але зв'язки там і справді дуже тісні, особливо з Великобританією. Частина українського бізнесу в останні місяці отримала вихід на британські ринки. Зокрема, там тепер продається українська курятина і деякі інші сільськогосподарські продукти. До того ж британці надають нам досить серйозну військову допомогу», - каже політолог.

На його думку, зараз досить велика ймовірність того, що Британія може представляти в Україні американські інтереси.

«Буває, що підприємець переписує частину свого бізнесу на дружину, тещу, або взагалі на підставну особу. США можуть діяти подібним чином. Так що – так, у Британії є інтереси в Україні, і я б не відділяв ці інтереси від американських», - резюмує Микола Спірідонов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявляв, що Україна не може виконувати Мінські угоди в їх нинішньому вигляді.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Також Спірідонов висловив думку, що Росія зараз не претендує на світове лідерство, а тільки з тугою згадує про колишню велич СРСР.