Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, яким категоріям українських громадян не доведеться переоформляти субсидію.

«В межах нововведень 2,5 млн домогосподарств отримають від держави субсидії автоматично і їх не потрібно буде переоформляти. Виходить, що тим, хто отримає субсидії автоматично, буде повідомлено окремо. Виняток стосується лише 400-500 тисяч домогосподарств, яким потрібно буде підтвердити факт реєстрації місця проживання», - розповіла Завальнюк.

Вона повідомила, що виняток становлять лише домогосподарства, яким субсидія: надавалася в грошовій безготівковій формі; була призначена за фактичним місцем проживання осіб, зокрема, орендарям житлових приміщень; внутрішньо переміщеним особам, індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, а також була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих в житловому приміщенні, що не проживають за місцем реєстрації.

Тепер, за словами журналістки, щоб переоформити субсидію домогосподарству необхідно буде надати протягом травня-вересня в Центр надання адміністративних послуг заяву і декларацію про доходи.

«Субсидія буде нарахована починаючи з травня 2021 року, обіцяють в Мінсоцполітики. А тим часом в Україні пільгами на оплату житлово-комунальних послуг користуються всього 1,8 млн чоловік. Розмір цих пільг становить від 25% до 100%», - зазначила Завальнюк.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, в якому віці і при якому стажі українці матимуть пенсію.

Нагадаємо, Толкачов розповів, що відбувалося на ринку праці під час пандемії.