Зеленський планує залишитися на другий президентський термін, щоб виправити свої помилки і компенсувати невдачі. Так сказав політолог Андрій Бодров у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

Гість програми стверджує, що тепер другий президентський термін став для Зеленського буквально питанням самозбереження. «Тому що для нього великою мірою стало новиною те, куди він потрапив, те, з чим доведеться зіткнутися і які це може мати наслідки», - пояснює він.

На думку Бодрова, продовження президентських повноважень стане для Зеленського можливістю виправити помилки та компенсувати невдачі початку його каденції. «Врешті-решт, щоб дати населенню забути про якісь гріхи, які були зроблені спочатку», - припускає політолог.

Він зазначає, що 5 років – це доволі довгий термін правління, а соціальна пам’ять людей не відзначається тривалістю: вони вже за пів року можуть забути те, що сказав президент. Отже, Бодров робить висновок, що Зеленський має план якомога довше затриматися на посаді президента.

Ведуча програми припустила, що Зеленський хоче залишатися президентом протягом усіх 10 років, які діятиме закон про олігархів. Але політолог відкинув цю думку, сказавши, що намір йти на другий термін ніяк із цим не пов’язаний.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

«Має місце спроба створити собі якийсь заділ, який можна буде використовувати і в подальшому, не тільки перебуваючи на президентській посаді, можливо, формуючи якісь політичні проєкти, контролюючи через них Кабмін або парламент, якщо не вийде обратися президентом», - міркує Бодров.

Нагадуємо, Толкачов припустив, що у війні з Росією зараз буде замороження.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бодров заявив, що відставки Кабміну найближчим часом чекати не варто.