Чому у Радянського Союзу не було шансів вижити? У програмі «Говори про майбутнє» український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лібертаріанець, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов пояснив, що люди не були зацікавлені у праці, оскільки зарплата не залежала від їхніх досягнень і виробітку.

«Не було приватної ініціативи і власності. Радянський союз гинув від економічної недоцільності. Ніхто не хоче нічого робити і працювати», - коментує гість програми ситуацію. Він пояснює, що в СРСР не можна було заробити, не можна було найняти людей на роботу і створити фірму. На думку Балашова, за такого розкладу держава не мала шансів.

Окрім цього, зауважує експерт, були і спроби реанімації цієї системи: військовий комунізм, буквальне рабство у сталінських таборах, що призвело до певної індустріалізації. «Потім «зрівнялівка» була і під час «зрівнялівки» вони побачили, що ніхто не хоче працювати – «Н*хріна мені працювати, якщо у мене зарплата однакова». Тоді з'явилися шабашники, а потім і це здохло», - підсумовує Балашов.

Лібертаріанець пояснює, що в цій ситуації потрібно було створювати приватні компанії, але на це в СРСР була не лише строга заборона, але і розстрільна стаття. Аби не бути голослівним, він згадує один реальний випадок розстрілу людини за ведення приватної підприємницької діяльності. Як розповідає Балашов, чоловік збирав викинуті рентгенівські знімки і робив із них платівки, а на них записував музику і продавав. Закінчилося все тим, каже експерт, що чоловіка знайшли і розстріляли.

«Він був не життєздатний (СРСР, - ред.), він не міг вижити. Я взагалі не розумію, як він дотягнув до 1991 року», - підсумовує гість програми.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Балашов назвав формулу успішного бізнесу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Балашов заявив, що тільки в хаосі людина може реалізуватися.