Як змінилася Державна митна служба України за десятиліття незалежності - і які зміни їй ще чекають? Свій погляд у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює колишній глава цього відомства Анатолій Макаренко.

«Нашій митниці зараз виповнюється рівно тридцять років, вона була створена першим президентським указом Леоніда Кравчука. На мій погляд, українська митна служба двадцять років розвивалася і вдосконалювалася, і десять років деградувала і руйнувалася. Ці десять років почалися приблизно у 2010 або 2011 році. Зараз митниця переживає чергову трансформацію - але не реформу. Реформа – це щось творче, а для руйнування потрібно придумати інше слово. Так ось, зараз її трансформують. Цьому кораблю дуже важко надати нормальний хід. На жаль, зараз я не можу назвати це відомство ефективним або авторитетним», - каже Макаренко.

Однак він вирішив скористатися нагодою і привітати колег з 30-річчям створення відомства. Він закликав їх пишатися своїми погонами та не ганьбити їх.

«Колеги-митники, підтримуйте один одного і вірте в краще майбутнє», - таким побажанням Анатолій Макаренко завершив свою розповідь.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він заявив, що з 2012 року держава не виділяла грошей на розвиток митної інфраструктури.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також Макаренко наполягає на необхідності глибоких змін в митному відомстві.