Контрабанда та тіньова економіка є величезними проблемами для України, які формувалися в нашій країні всю історію незалежності. Про це розповів експерт митної справи, двічі екскерівник Митної служби України Анатолій Макаренко у програмі "монолог Макаренко" на Youtube.

«Контрабанда, так званий сірий імпорт, це один з елементів всього того, що відбувається в тіньовому сегменті економіки нашої країни. Митниця – це просто елемент державної машини і елемент наших з вами відносин протягом всієї історії розвитку країни і економіки», - сказав експерт митної справи.

Макаренко заявив, що митниця має потребу не тільки в репресивно-каральних заходах у відносинах близькомитного контрабандного простору, сірого простору, але митниця потребує й програмних, системних, серйозних та усвідомлених змін.

«Тільки після цих змін можливий той результат, на який ми всі розраховуємо. А ми розраховуємо на стійку, сильну, дієздатну державну структуру, яка буде забезпечувати суверенітет країни, економічну безпеку, безпеку громадян і тільки потім збирання податків. На жаль, сьогодні піраміда перевернута і на перше місце поставлене одне гасло: митниця давай грошей, митниця наповнюй бюджет!», - резюмував експерт митної справи.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Макаренко, що Міністерство фінансів створює труднощі в організації управління Митної служби.

Також раніше Макаренко розповів, що не митниця, а "податковий пилосос".