Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів, чи буде перезавантаження відносин Росії з колективним Заходом. За його словами, Зеленський поїде у Вашингтон у кінці липня.

«Напередодні зустрічі Байдена з Путіним в Женеві американський президент подзвонив Зеленському та запросив його відвідати Білий дім в кінці липня. Правда, конкретної дати візиту до сих пір немає. Зате є вже конкретні підтвердження того, що «перезавантаження» відносин колективного Заходу з Росією після саміту Байдена з Путіним в Женеві все-таки планується і вже починається», - зазначив Ялі.

За словами експерта, в середу в одному з видань з'явилася інформація, що на саміті ЄС, який стартував у четвер, Ангела Меркель запропонувала іншим лідерам Європи запрошувати Путіна на саміти ЄС. Як зазначив Ялі, її пропозицію відразу ж підтримав президент Франції Макрон, а в четвер на виступі в Бундестазі Меркель вже офіційно озвучила свою пропозицію.

«Звісно, така пропозиція викличе негативну реакцію Польщі та країн Балтії, які прекрасно пам'ятають ще з часів Другої світової війни, чим закінчуються примирення і умиротворення Росії, і досягнення домовленостей з Москвою за їх спиною. Але чого вартий їх голос, з огляду на залежність від Берліна і Парижа в економічній сфері? Риторичне питання...», - сказав політолог.

Як зазначив політолог, Путін теж це прекрасно пам'ятає і усвідомлює слабкість західних еліт, і їх небажання йти на військову конфронтацію з Москвою, навіть якщо він блефує. За словами Ялі, за сім років підтверджень тому було безліч, наприклад примус Порошенко підписати фактичну капітуляцію у Мінську в лютому 2015 року за сприяння Меркель і Олланда під загрозою подальшого наступу російських військ.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Ялі розповів, чи говорив Байден з Путіним про Україну.

Раніше на Знай.ua Ялі заявив, що Україна може видобувати газ, але для цього потрібно змінити керівництво.