Економіст та колишній радник президента Росії з економічної політики Андрій Ілларіонов в ефірі програми “On Target” з капітаном Гарі Табах розповів, чому пішов з поста економічного радника президента Росії Володимира Путіна.

Андрій Ілларіонов зазначив, що Володимир Путін йому два рази пропонував стати радником з економічних питань, і він двічі відмовлявся.

"Було третє запрошення на посаду економічного радника. Я порахував, що як в казці, четвертого разу вже не буде. А за цей час я вже переконався в тому, що Путін тоді цілком серйозно мав намір проводити економічні реформи. Це не як Чубайс, це не як Гайдар, а справжні реформи збирається проводити. І ставиться до цього відповідально. Він розуміє те, що йому кажеш, він реагує на це, він намагається в цьому розібратися. Я для себе вирішив, раз випадає такий історичний шанс — треба спробувати. І я дав згоду", - сказав Ілларіонов.

Він зазначив, що вони почали працювати разом, і в перші роки змогли зробити досить багато.

"З тією командою було зроблено досить багато для того, щоб російська економіка перейшла зі стану економічної кризи в стан економічного зростання. І протягом десятиліття був період, який називається економічним бумом... Але потім, коли стало ясно, що крім економіки є й інші питання, які для мене є важливими (зокрема ставлення до власних громадян, в тому числі і такі речі як терористичний акт на Дубровці, коли були застосовані гази), я мав дуже важку розмову з Путіним з цього питання. Я сказав, що не можу прийняти використання газу проти власних громадян", - додав Андрій Ілларіонов.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За його словами, після цього він заявив, що не буде більше шерпою — особистим представником Путіна в G7, яка тоді стала G8.

"Я подав у відставку. Путін довго не брав, а в січні 2005 року, через 4 місяці, як у нас відбулася ця розмова, просто випустив указ, який звільняє мене від обов'язків шерпи. Не вказавши те, що це була моя вимога... В цих умовах продовжувати роботу як економічний радник не мало ніякого сенсу. Я пішов звідти", - зазначив Ілларіонов.

Як повідомляв Знай.ua, Ілларіонов розповів, скільки людей загинуло в результаті заворушень в США.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що ексрадник Путіна розповів про імпорт електроенергії: частина українського керівництва воліє вести бізнес з агресором.