Політичний експерт Руслан Бізяєв в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, хто хоче побудувати стіну на Донбасі і чи буде вона.

Руслан Бізяєв розповів, хто хоче побудувати "стіну" між Україною і Донбасом.

"Та частина нашої переговорної групи, яка півтора року імітувала бурхливу діяльність. Знаєте, біг на місці загальнопримирливий. У такій концепції, власне кажучи, і проходили останні переговори. Всі розуміють, що Мінський процес і Мінські домовленості — це пастка. Як з неї вийти? Думали вийти по хорошому, але вийшло як завжди. Ця пропозиція підняти питання на референдумі про будівництво стіни, фактично відгородитися від непідконтрольних територій Донбасу — такий елегантний вихід із ситуації. "Ну, не змогла я". А по-друге, це підняття ставок в переговорах", - сказав Бізяєв.

Він зазначив, що Росія зі свого боку запускає меседж про те, що вони готові восени визнати так звані "ЛНР" і "ДНР". Ми їм на це відповідаємо, що побудуємо стіну і подивимося, кому від цього буде гірше.

За його словами, це може і не бути фізична стіна, а мова йде про розрив відносин з Донбасом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"Як показує досвід арабо-ізраїльського конфлікту — фізично стіна не вирішує проблем. Будується більше політична стіна, на мій погляд. Вірніше, спроба буде її побудувати. Ще не факт, що побудують... Фактично, мова йде про що, ми запитаємо всіх громадян України, а громадян України на непідконтрольних територіях ми теж запитаємо? Це перше питання. А друге питання, а з Кримом теж треба стіну будувати? В такому випадку, до чого ось ці всі дворічні рухи були?", - додав політолог.

Він зазначив, що Франція, Німеччина та США просять Україну назвати свій план "Б".

"Фактично, план “Б” означає м'який вихід з Мінську. Окей, ми виходимо з Мінську, що далі? Куди ми йдемо? Адже, як ми розуміємо, починаються червоні геометричні фігури, лінії, трикутники. Рішення немає", - підкреслив Бізяєв.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі зазначив, що Зеленський після візиту в Білий дім виявиться на роздоріжжі.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Рахліс заявив, що якщо не вести переговори з ворогом, то ми не закінчимо війну.