Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів про вимоги щодо Донбасу до Зеленського з боку Заходу і Росії. За його словами, Зеленського поставлять перед складним вибором.

«Від Зеленського зажадають виконання політичної частини Мінських угод. Навіть без реалізації пунктів безпеки, які їм передують. Йдеться про горезвісну формулу Штайнмайєра і її імплементацію в українське законодавство, на чому наполягає Кремль ще з осені 2019 року і що, нібито, Зеленський пообіцяв Путіну в Парижі на саміті Нормандської четвірки», - зазначив Ялі.

Як зазначив експерт, також потім можуть зажадати проведення виборів на непідконтрольних Україні територіях ОРДЛО без виведення російських військ і передачі контролю над кордоном з РФ.

«Це фактично означатиме легітимізацію окупаційних адміністрацій на чолі з Пушиліним і Пасічником. Хоча їх можуть з легкістю і замінити, щоб зімітувати «оновлення», - підкреслив Ялі.

За словами експерта, без виведення російських військ вибори не зможуть бути повністю об'єктивними, адже участь представників усіх українських партій, доступ українських ЗМІ, спостерігачів та дотримання стандартів ОБСЄ будуть нереальними.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Так що Зеленський, судячи з усього, після візиту в Білий дім виявиться на роздоріжжі. І фактично повинен буде сам поставити кому в реченні «Стратити не можна помилувати», - сказав Ялі.

Нагадаємо, на Знай.ua Ялі пояснив, чому риторика Зеленського з приводу Мінських угод різко змінилася.

Раніше Знай.ua публікував слова Ялі, що Зеленський поїде до Вашингтона в кінці липня