На думку політолога Максима Ялі, реалізація Мінська-2 за умовами Кремля стане політичною смертю президента Зеленського. Про це він сказав у своїй програмі «Контрольний удар».

Політолог повідомляє, що Зеленський ще до свого візиту у Вашингтон має зустрітися з канцлером Німеччини десь в середині липня. Ялі зазначає, що Меркель готується залишити посаду вже восени, а тому до цього часу збирається вирішити всі незакінчені питання: а це не лише Північний потік-2, але й Мінські угоди. «І їй вже неважливо, яка послідовність їхньої реалізації, і до яких трагічних наслідків для України і особисто Зеленського вона приведе», - додає він.

Водночас експерт вважає, що Зеленський був готовий піти на Мінські угоди навіть за умовами Кремля ще на початку свого президентства. Але від цього, пояснює Ялі, його відмовила негативна реакція ветеранів війни між Росією та Україною, а також позиція активної частини населення.

«Тепер він прекрасно розуміє, що реалізація кремлівського сценарію по імплементації Мінська-2 означає для нього політичну смерть», - каже ведучий. Також він додає, що в такому разі Зеленський вже не зможе розраховувати на жоден другий термін. «Тільки Ростов», - підкреслює політолог.

Принагідно він зазначає, що зміна цієї риторики з боку української влади відбулася після анонсу фільму журналіста Bellingcat Христо Грозєва.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадуємо, Ялі розповів, чи буде перезавантаження відносин Росії з колективним Заходом.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Ялі розповів, як Путін і Байден хочуть врегулювати ситуацію на Донбасі.