Політичний експерт Віталій Романченко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи постраждає від запуску ринку землі територіальна цілісність України.

«Я не думаю, що саме територіальна цілісність сильно постраждає. Але питання суверенітету і національної безпеки виникає. Тому що перше – питання економічної безпеки, друге – питання продовольчої безпеки держави, третє – питання захисту соціальної безпеки людей», - каже експерт.

На його думку, ринок землі в соціальному плані дуже сильно вдарить по добробуту українців.

«Зростуть ціни на продукти харчування – перше. Друге – у нас, як правило, вирощують монокультури. Коли відбудеться укрупнення володінь, а воно відбудеться навіть незважаючи на те, що в законі є обмеження на 100 тис. га, але його обійдуть, повірте мені... То люди в селі нікому не будуть потрібні. Тобто у них не буде там роботи, їм ніде буде заробити», - сказав Романченко.

Він зазначив, що в такому випадку люди з села будуть їхати в великі мегаполіси. Романченко попереджає, що це може призвести до негативних наслідків.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

«Вже сьогодні столиця та інші великі міста захлинаються від інфраструктурних проблем. Тобто недостатньо транспортної мережі – постійні затори, жахлива екологія... Потужності, коли будувався Київ або інші міста, не були розраховані на таку потребу в каналізації, водопостачанні, електрозабезпеченні... У нас кожен опалювальний сезон то там, то там прориває! Коли люди ці переселяться, навантаження на інфраструктуру виросте ще більше. Тобто від запуску ринку землі постраждає кожен, це торкнеться кожного», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що в Україні запрацював ринок землі, але Зеленський радить поки не продавати.

Також Знай.uа повідомляв, що Загородній попередив, що земельна реформа спровокує мітинги і зростання тарифів.