Конституційний закон, що стосується відкриття земельного ринку в Україні, здобув великий розголос. Детальніше про це політолог Тарас Загородній розповів у своєму блозі «Загородній говорить».

Ведучий розповідає, що Юлії Тимошенко вдалося зібрати вже 11 тисяч осіб в ініціативні групи і вона збирає 3 мільйони підписів, аби провести референдум. «Українців запитають, чи готові вони підтримати питання в тому, щоб землю можна було продавати тільки державі», - зазначає Загородній.

Особисто він дотримується думки, що ця ідея – правильна, оскільки до землі не можна ставитися як до території і виставляти на продаж.

«Землю завжди потрібно давати в оренду, а краще нехай вона буде державна, а місцеві органи влади на аукціонах будуть її продавати в довгострокову оренду», - міркує політолог. Він зазначає, що в такому разі над землею буде встановлений хоч якийсь контроль.

Принагідно Загородній згадує також і нещодавній мітинг, який відбувся під будівлею Конституційного суду через відкриття ринку землі.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

«Було відновлено розгляд справи про землю – дуже, до речі, правильно. Конституційний суд може це зупинити, рішення для цього вже є», - зазначає він. Водночас політолог пояснює, що Конституційний суд довго блокували: указ про призначення Тупицького скасували заднім числом, а самого Тупицького – звільнили. Він стверджує, що вся ця ситуація – нонсенс, адже у Президента немає відповідних повноважень.

Отже, Загородній висловлює надії на припинення цього свавілля. Він також попереджає, що земля – можливий тригер і для протестів, і для тиску, і для росту тарифів, і для погіршення рівня життя в Україні.

Нагадуємо, Загородній розповів, чим для українців обернеться початок земельної реформи.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Загородній назвав вільні ринки землі абстракцією.

https://www.youtube.com/watch?v=YTjNsWealIc&feature=youtu.be