Які державні реєстри, яких ще немає у відкритому форматі, варто було б в нього перевести? Свою думку з цього приводу в програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» висловлює засновник компанії YouControl Сергій Мільман.

«Бажано, щоб фінансові реєстри були відкриті повністю, а не на 50 відсотків, як зараз. Перший крок був зроблений, але зі скрипом. До того ж відкриті тільки дані за 2020 рік – історії немає. А як можна будувати прогнози, не спостерігаючи динаміку розвитку? До того ж закриті дані по чисельності персоналу, а це ключова інформація. Крім того, відкриття ринку землі вимагає відкрити й реєстри по ній. Відсутність такої інформації в публічному доступі означає дуже серйозні ризики. З одного боку, є деякі сервіси, які на якихось унікальних умовах отримують таку інформацію. Але виникає питання про походження цих даних. Напевно тут у наявності якась схема, і в разі виникнення проблеми її складно буде вирішувати», - зазначає гість програми.

За його словами, тут з'являється можливість відхреститися від наданої інформації та зняти з себе будь-яку відповідальність за неї.

«Як ти доведеш людям правдивість своєї інформації, якщо не можеш пояснити, звідки її взяв? А ці дані потрібні, щоб в майбутньому, коли відкриється ринок землі, не було проблем, пов'язаних з рейдерством. Адже ринок землі – це завжди та всюди болюча тема», - говорить Сергій Мільман.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про те, як YouControl полегшує роботу антикорупційних органів і мас-медіа.

Також повідомлялося про угоду про співпрацю між цією компанією та Держфінмоніторингом.