Таке відчуття, що державна машина працює в іншому напрямку. Скоріше, це хаотичний рух, але все одно не туди. Так охарактеризувала сучасний стан державної служби ексуповноважена Верховної Ради та у справах Європейського суду з прав людини, заслужений юрист України, ексзаступниця міністра юстиції Валерія Лутковська у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Можна бути майором, який має досвід керування загоном із шести осіб, але при цьому мати стратегічне мислення. Взагалі кажуть, що після того, як ти керуєш трьома особами, ти вже можеш керувати трьома сотнями. Але ми повинні бачити оце стратегічне бачення. Я цього не бачу взагалі», - каже вона.

Валерія Лутковська розповіла про свій перший досвід роботи в державній службі, де знадобилося вміння вибудовувати стратегію.

«Пам’ятаю, коли я працювала на державній службі і була спеціалістом першої категорії, начальником відділу і так далі, мене страшенно злили ідеї, що потрібно написати план своєї роботи на п’ять, десять, п'ятнадцять років. Я думала, що це неможливо. Через деякий час зрозуміла: ні, стратегія на п’ять років – це дуже важлива штука. Ми в офісі омбудсмена з цього й починали. Ми зібралися і написали стратегію розвитку на п’ять років, і потім її активізували через деякий час. Якщо не маєш стратегії – то будь ти генерал-лейтенантом чи майором, ти не зможеш рухатися вперед», - зазначає заслужений юрист України.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, політик діє точно так же, як адвокат. Замість суду – парламент, - Чаплига.

Як повідомляє Знай.ua, в Україні поняття «парламентська республіка» і «президентська республіка» дуже відносні, - Лавринович.