В ефірі програми «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка український філософ, професор та публіцист Вахтанг Кебуладзе розповів, чому відмовився від російськомовного контенту.

«Путін – це ворог нашого теперішнього, він вбиває нас сьогодні. Якщо після Путіна прийдуть до влади так звані російські ліберали, вони будуть тими, хто вбиватиме наших дітей», - заявив Кебуладзе.

Він зазначив, що зараз намагається не читати російською і не споживати російськомовний контент, оскільки вважає її ворожою мовою.

«Зараз в мене виникла певна ідіосинкразія до всього російськомовного контенту. Це, мабуть, просто травма. Ясно, що я органічно двомовна людина і російською багато читав і навіть писав», - каже Кебуладзе.

Філософ додав, що це свідомий, а почасти – напівсвідомий чи навіть несвідомий вибір. Проте це саме його історія та позиція, і ситуація, зокрема, пов'язана з тим, що мова – це велика частина його професійного життя.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

«Мова – це моя професія. Якби мова не була моєю професією, я б міг ставитися до цього якось інакше. Тут я скажу лише про себе. Я вважаю, що моя місія полягає в тому, щоб російської мови у нас стало набагато менше», - заявив Кебуладзе.

Раніше Євген Дикий заявив, що російська культура від самого початку обтяжена імперським злом.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Толкачов назвав переваги проєкту Конституції 1993 року.