Експерт з соціальних питань Андрій Павловський в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, як будуть штрафувати бізнесменів, згідно з законопроєктом 5600, який ще називають ресурсним.

Андрій Павловський розповів, яким чином можуть штрафувати бізнесменів.

“Низку ввели проти малого і середнього бізнесу “драконівських” заходів. Наприклад, директор підприємства малого, середнього бізнесу — йому буде заборонено виїжджати за кордон за поданням податкової, якщо він має якусь податкову заборгованість. Чи є прострочка сплати податків хоча б на один день. Ви вчасно не сплатили, хотіли поїхати у відпустку чи відрядження за кордон, а вже на митниці з податковою в базі даних ваші координати, вас не випускають за кордон”, - сказав Андрій Павловський.

Він зазначив, що якщо є податкова заборгованість, то банк може автоматично перераховувати кошти.

“Нацбанк дозволив банкам в примусовому порядку в автоматичному режимі списувати цю заборгованість з рахунків підприємств і приватних підприємців. Тобто, податкова подає в банки претензію, що ви не сплатили певний податок, і банк, навіть без відома власника цього рахунку, може списати ці гроші на користь податкової. А потім йди, розповідай, що ти не цап відбувайло, йди судись, це вже твої проблеми”, - додав Павловський.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Експерт зазначив, що якщо кошти списали необґрунтовано — все одно доведеться це довести.

“Посилили податковий тиск на малий, середній бізнес, на усіх пересічних громадян… Коли їм збільшують податок — вони просто на розмір збільшеного податку збільшують ціну на свій товар. Але страждати буде пересічний українець, кінцевий споживач цього товару”, - підкреслив Андрій Павловський.

Як повідомляв Знай.ua, Україна втрачає мільярд доларів через "податковий" проєкт №5600.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що аналітик зазначив, що підвищення податків і зборів призведе до занепаду економіки.