У програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською народний депутат Євген Шевченко пояснив, як виник український Нью-Йорк.

Гість програми розповідає, що представниця спільноти села Новгородське Донецької області Христина Шевченко звернулася із вимогою повернути населеному пункту його історичну назву. «Постанова про перейменування села Новгородське в Нью-Йорк», - каже він.

Шевченко зазначає, що нову назву селищу дали ще у 1951 році комуністи, натомість зараз постало питання про повернення старої. З усієї Верховної Ради лише його голос був проти. «Я вважаю, що такі речі регіонального значення мають вирішуватися на місцевих референдумах абсолютно всіма жителями того селища або міста, де люди проживають», - пояснює депутат свою позицію.

Також він зазначає, що такі рішення повинні приймати не депутати, а жителі самого селища: хто із них пам’ятає стару назву, хто хоче її повернути, кому це зручно – Верховна Рада цього не знає.

«Назву Нью-Йорк принесли німці-колоністи, які це селище заснували», - підкреслює Шевченко. У такому разі він іронічно рекомендує відновити старі назви всіх сіл південного сходу, що заснували німці, а їх не мало. Зокрема, політик зазначає, що у Причорномор’ї та Приазов’ї таких знайдеться близько 1200.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рада "відправила" українців в Нью-Йорк: навіть літак не знадобиться.

Також Знай.ua писав про те, що харків'яни повстали проти перейменування проспекту на ім’я Жукова.