Директор Національного інституту стратегічних досліджень, ексзаступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповів про мінливість обраного Україною курсу. За його словами, потрібно чітко усвідомлювати, що ми вибрали курс на Захід.

«Ми підписали з Китаєм декларацію про стратегічне партнерство, яка була підписана у грудні 2014 року Януковичем. А після Майдану нова влада його ратифікувала. Нам слід усвідомлювати, що у нас чітко визначений загальний вектор – на Захід та США. Усі інші мають будуватися з урахуванням основного», - зазначив Литвиненко.

На думку експерта, Україна чітко визначилась, що інтегрується у Західний світ, тому, за його словами, слід відкинути усе зайве, як у прикладі з Китаєм, який має напружені стосунки із США.

«Ми дуже часто забуваємо: одним кажемо одне, другим – інше. Ключова наша проблема – недостатня інституційна спроможність держави», - підкреслив Литвиненко.

За словами експерта, Україні потрібно бути однозначною у своїх ствердженнях та переконаннях, щоб сконцентруватись на одному курсі. На думку Литвиненка, Україна дуже часто робить ривки у різні сторони в політичному сенсі.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Литвиненко розповів, чому Росія не хоче вступу України до НАТО.

Також Знай.ua публікував слова Кебуладзе: Якщо людина просто себе визнає етнічним українцем – це етнічний українець.