В ефірі програми «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка український філософ, професор та публіцист Вахтанг Кебуладзе розмірковував про те, чи бути українцем – це даність чи вибір. На думку філософа, ключове значення має самоідентифікація.

«Це і так, і так. Безперечно, є етнічні українці, і це також даність. Я дивлюсь на це радше екзистенційно. Мені здається, якщо людина просто себе визнає етнічним українцем – це етнічний українець», - вважає Кебуладзе.

Він зазначив, що це дуже інтимна річ. На його думку, питати про етнічне походження, релігійну конфесію і сексуальну орієнтацію – це не коректно. До цього ж списку він додає також статки і матеріальний стан людини.

«Це, до речі, відрізняє пострадянських людей в цивілізованих країнах, які можуть за келихом вина обговорювати, хто скільки заробляє», - додає Кебуладзе.

Філософ пояснив, що неодноразово зустрічав в інших країнах такі розмови від людей із пострадянських країн: хтось хизується маєтками, а хтось навпаки – бідкається, що недостатньо заробляє. За його словами, за кордоном не заведено та не коректно обговорювати ці речі.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

«Так само етнічне походження, релігійне вірування і сексуальна орієнтація – це дуже інтимні речі, які обговорюються в дуже вузькому колі», - зазначив Кебуладзе.

Раніше Друзенко заявив, що українці – нація, яка культивує мазохізм.

Як повідомляла Знай, Толкачов пояснив, що установча влада і прийняття Конституції - це прерогатива виключно народу.