Правник та громадський діяч Геннадій Друзенко у програмі Олексія Толкачова «БДСМ» розповів про особливий психологічний портрет українців, через який ми не можемо миритися з нормальним станом речей і шукаємо привід скаржитися.

Зокрема, гість програми дав відповідь на запитання Олексія Толкачова про те, чому в Україні боляче жити.

«Тому що ми нація, яка культивує мазохізм. Ми так любимо ятрити свої рани, що боюсь, якщо припинить боліти, ми подумаємо: «Ми живі чи ні?». Тому я думаю, що люди, які катались світом, знають, що тут жити далеко не найгірше», - заявив Друзенко.

Він зазначив, що вважає таке сприйняття суб’єктивним процесом, тому що ми увійшли у роль жертви і надто в неї вжилися. Правник пояснює, що тим, хто обрав роль жертви, має бути постійно боляче, жертва має плакати, зойкати і навіть тоді, коли начебто її ніхто не б’є.

«Можливо якраз біль дозволяє нам відчути що ми живі, як індикатор. В якомусь плані так - мертвим не болить. Знову ж таки, це не привід культивувати біль. Живе здорове тіло відчуває, що воно живе не тому, що йому болить. Не обов’язково натирати мозолі, щоб ходити», - каже Друзенко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Правник вважає, що ми трошки переплутали той екстремальний стан, який іноді трапляється - всі ми ріжемось, тече кров - з нормальним станом, коли кров не тече, мозолі не натерті, ноги не поламані. Друзенко зазначив, що коли у нас все гаразд, ми починаємо думати, що щось не те.

«Я думаю, що нам потрібно випрацьовувати властивий азійцям і англо-саксонцям нормальний стоїцизм. Так норма життя – це не рай, не завжди травень в Києві іноді спекотно, іноді холодно, але це радше норма, ніж привід зойкати, плакати і нарікати на всіх починаючи з мене і закінчуючи Генсекретарем ООН. Весь світ не прокидається з думкою, що вони зробили для українців, і це знову також нормальність, а не якась девіація», - вважає Друзенко.

Нагадаємо, Кочетков розповів, що у нас немає духовної аристократії, тому що вона була знищена.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Толкачов розповів, які є рівні війни.