Футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською заявив, що у війни є різні рівні, і ядерні боєголовки - це найпримітивніший з них.

"Необхідно розуміти, що у воєн є різні рівні. Тобто, ось ядерна боєголовка - це найпримітивніший рівень. Коли всі аргументи закінчилися, давайте ми просто в пику дамо. А цьому передує економічний, організаційний вид війни. Коли на території противника створюються організації. Ось, хтось кричить "Соросята!". Але чомусь не кричать, що Росія теж тримає велику кількість інституцій, проросійських експертів. Це інфраструктурна війна", - сказав Олексій Толкачов.

За його словами, також війна може бути інформаційною та психологічною, за допомогою якої в суспільстві можна створити паніку.

"Але я припускаю, що в майбутньому буде не просто традиційна психологічна, а нейропсихологічна війна. Коли людину деморалізують ще до того, як вона натисне кнопку із запуску ракети", - додав Толкачов.

Він зазначив, що для цього люди, які віддають накази, повинні бути психічно зламані.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Два найвищих рівні війни, які теж ведуться, це хронологічна війна за ідентичність, за історію, і найкрутіший рівень - це світоглядний. Нав'язати цілому суспільству сенс життя. Ось, ми можемо сказати, що на даний момент компаня Apple не провела спецоперацію в усьому світі, нав'язавши купі психічно незрілої молоді мету життя - купити новий Iphone? Це світоглядна війна", - підкреслив футуролог.

За його словами, всі ці війни відбуваються одночасно, і головна їхня мета - влада над людьми.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов зазначив, що Путін є живим втіленням психологічного портрета Росії.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Заружко зазначила, що на сьогоднішній день Москва і Київ стоять на абсолютно різних позиціях щодо Донбасу.