Політик та народний депутат VIII скликання Валерія Заружко в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською заявила, що Київ і Москва стоять на абсолютно різних позиціях щодо Донбасу, тому потрібно щоб переговори по Донбасу почалися.

"Нині ми можемо тільки почекати зустрічі Байдена з Путіним, і тільки після результату цієї зустрічі можна буде щось певне прогнозувати про долю України. Тому що до цього моменту, до того, як ми не зрозуміємо ці глобальні геополітичні розклади - це просто на рівні наших з вами фантазій. Мені здається, що важливо, щоб переговори по Донбасу все-таки почалися. І якщо вже Україна однозначно говорить про те, що стороною конфлікту на Донбасі є Росія, то, напевно, логічно сідати за стіл переговорів з Росією", - сказала Валерія Заружко.

Вона зазначила, що Україна повинна обговорити з Росією, що вони повинні зробити по Донбасу і чого хочуть досягти.

"Тому що коли нині ми намагаємося через наших міжнародних партнерів якось надавити, вплинути, це відбувається постійно, при цьому, нам кожен раз пред'являють Мінські домовленості... Чого ж ми чекаємо? Напевно, ми чекаємо ось цих геополітичних розкладів, коли нам вже точно скажуть, або ми тут, або ми там", - додала Заружко.

Політик підкреслила, що не вірить у воєнне вирішення конфлікту на Донбасі, оскільки війна повинна закінчитися шляхом дипломатичних переговорів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Нині Москва і Київ стоять на абсолютно різних позиціях щодо Донбасу. І декларують їх в публічній площині абсолютно по-різному. А ось консенсус - його доведеться шукати, щоб досягти миру", - сказала Валерія Заружко.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв впевнений, що колективний Захід не готовий до серйозного протистояння з Росією і Китаєм.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Романенко заявив про інформацію про причини скасування зустрічі Байдена і Зеленського: без сліз на це дивитися не можна.