Політолог Юрій Романенко у своєму блозі «Романенко. Важливе» поділився думкою про нашумілу інформацію про те, що Байден відмовився від зустрічі з українським президентом через звільнення голови правління НАК «Нафтогаз» Андрія Коболєва.

«Без сліз на це дивитися не можна», - прокоментував Романенко «злив» про те, що в одному з американських видань з'явилася інформація, що Байден скасував зустріч із Зеленським через звільнення глави «Нафтогазу» на початку травня. Він зазначив, що ця новина набула великого розголосу у ЗМІ та соцмережах.

Юрій Романенко, фото: скріншот з відео
Юрій Романенко, фото: скріншот з відео

«Я на 100% впевнений, що це робота лобістів Коболєва. Оскільки в ЗМІ вже було розслідування щодо того, як вони працювали разом з ним в американських ЗМІ та за українські гроші заливали різного роду заклики не працювати з Україною, якщо Коболєва приберуть з голови НАКу. Тут ситуація один в один, тому що очевидно, що напередодні зустрічі з Путіним і напередодні зустрічі з провідними лідерами країн НАТО Байдена найменше турбує проблема «Нафтогазу» і взагалі проблема цієї всієї метушні з кадровими перестановками», - заявив Романенко.

Політолог нагадав, що коли приїздив в Україну Блінкен, наші хлопці вдарили «чолом в штангу». На його думку, потрібно було почекати пару тижнів, відправити Коболєва у відставку і не хвилюватися про наслідки галасу, який був перед приїздом глави Держдепу.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Але зробили вже як зробили. Тим більше, що Банкова проблему частково для себе вирішила. Оскільки Наглядову раду НАК «Нафтогаз» залишили, зокрема через те, що Штати хотіли, щоб його повноваження продовжили», - говорить Романенко.

Він зазначив, що ця лобістська кампанія поставила на вуха наші ЗМІ, замість того, щоб поставити питання, навіщо це Байдену і взагалі американцям.

«Наші джерела в штатах всі говорять, що в США ні сном ні духом про те, що Байден через Коболєва не зустрівся з Зеленським. Ця тема фейкова, не потрібно з приводу всієї цієї нісенітниці інформаційної переживати», - вважає Романенко.

Нагадаємо, Куса заявив, що переговори між Німеччиною і США по "Північному потоку-2" ще йдуть.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Устенко розповів, які зрушення йдуть в українській торгівлі.