Єдині, хто може зупинити «Північний потік-2» - це США і їхні санкції. Про це розповів експерт українського інституту майбутнього Іллія Куса експерту з міжнародної та внутрішньої політики Юрію Романенко у програмі «Романенко бесіди» на Youtube.

«Три роки тому ми писали, схема буде така, що всі країни видадуть дозволи і потік почне будуватися, потім десь на фінальних етапах будівництва США введуть точкові санкції, почнуть їх душити з метою вийти на торги з росіянами і німцями. США не будуть рубати з плеча, а будуть торгуватися, так і вийшло», - підкреслив він.

Куса розповів, що в жовтні 2019 року Данія видала останній дозвіл, а в грудні відразу пішли санкції від США і весь рік вони посилювали ці санкції, викликаючи у нас радість. Те, що відбувається зараз, вважає він, починаючи з середини травня схоже на закінчення торгів, де сторони практично домовилися.

«Переговори між Німеччиною і США по «Північному потоку-2» ще йдуть, але контури вже намітилися. США послабили свою позицію по «Північному потоку-2», вивели з-під санкцій керуючу компанію і її генерального директора Маттіаса Варніга. Вивели компанію з-під санкцій на наступний день після зустрічі Лаврова з Блінкеном в Рейк'явіку», - повідомив він.

Куса сказав, що весь цей процес, який зараз відбувається, був прогнозованим і очікуваним.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Німеччина почала лобіювати пом'якшення позиції США в лютому, саме тоді почалися офіційні консультації між Берліном і Вашингтоном», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Харебіна, що з часів колоніальних воєн нічого не змінилося: купи вождя племені, і вивозь, що хочеш.

Також раніше Харебін розповідав, що політична влада дає політичну ренту.